tirsdag 15. januar 2013

Italiensk Høne

...eller Italian Chicken som den heter på orginalen. Høres så fælt ut på norsk så måtte bare ha det med, men uansett navn så er det veldig godt! Og enkelt å lage, ikke minst!
Jeg fant denne oppskriften på en side som heter Pinterest og har forelsket meg i den (både siden og oppskriften)

Det som er så greit med den er at man hiver alt i en form, koker pasta og serverer!

Begynn med å sette ovnen på 350 grader, så er den varm når kyllingen skal inn.



Kutt så 4-5 tomater i passe store biter (i oppskrifta står det roma tomater aner ikke hva det er så har brukt noen andre).


 Kutt to fedd med hvitløk i tynne skiver. 
Åpne en boks med artisjokker og hell ut vannet (del de gjerne i to om de er store).
Ha alt i en bolle eller forma du skal bruke, tilsett noen spiseskeier olivenolje, en god slump med salt og pepper, en teskei sukker og noen spiseskeier med mel (siden både kyllingen og tomatene vil produsere en god del veske). 


Rør det godt sammen og legg kyllingfiletene oppi blandingen. Da er den klar for å bli satt i ovnen!


Når kyllingen er nesten ferdig tar du ut formen og drysser over mozzarella. Setter den inn igjen til osten er gyllen og grønnsakene er karamellisert. Dette tar bare noen få minutter, så følg med. 


Jeg hadde ikke det, men når man serverer denne skal man egentlig drysse over litt fersk basilikum.

Så er det bare å si: Bon Appétit! Ny det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar