søndag 17. februar 2013

Sitron kylling med kikerter

I dag har det vært en skikkelig kose dag her! Gubben har vært på jobb, så jeg og Bror har bare sulla og dulla hjemme helt for oss selv. Vi har nesten ikke vært utenfor døra.

Og jeg tenkte jeg kunne dele oppskrifta på middagen vi hadde i dag, for den smaker veldig godt og er veldig enkel å lage. Den er henta fra en Fedon Lindberg bok og vi har brukt den en del.

Du trenger:
3-4 kyllingfileter
1,5dl kikerter
1 stk løk
1 ts gurkemeie
1 ss sennep
1 ss rosmarin
1 ss timian eller oregano 
2-5 dl kraft eller vann
1 stk sitron eller sitronsaft
litt chillipulver

For det første må man hugse å sette kikerterene til bløt over natta. Her har jeg gått på en "smell" noen ganger...
Men i dag var kikertene på plass og jeg hadde til og med vært så flink at jeg hadde målt opp alt det tørre (+ sennepen) før jeg starta! Tada!



Men til oppskrifta; Begynn med å frese løken i panna sammen med gurkemeien.


Når du har fresa løken har du oppi kyllingen og bruner den på begge sider (som jeg glemte i dag). 
Ha oppi kraften, så mye at det nesten dekker kyllingen.
Deretter har du oppi kikertenesennepen, krydderet og sitronen eller sitronsaften 
(vi syntes det vart bedre smak med sitronsaften). 


Så er det bare å la det stå å koke i ca. en time.
Etter en time er det bare å spise og nyte!


I tillegg til Sitronkyllingen lagde jeg brokkoli puré til, det var faktisk veldig godt som tilbehør. 
Kokte brokkoli med en god klatt smør og salt. 
Når det var kokt passe mørt moste jeg med en stavmikser og hadde oppi fløte, pepper og salt. 

NYDELIG!


Så til alle: Ha en strålende helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar