søndag 30. juni 2013

En langhelg i Nederland!

Ja, der har jeg vært i helgen! Jeg har nemlig ei venninne som har jobbet der nede siden januar, dette var den siste helgen hennes der og det måtte jo utnyttes! Ho har bodd i en liten koselig by kalt Gorinchem.
Eneste som var negativt med plassen var at navnet var umulig å uttale!

Men utenom å være i Gorinchem så fikk jeg vært på byen i  Rotterdam, spist middag på Crazy Piano rettutenfor Den Haag og drukket vin og spist chips i en pedalbåt på kanalene i Amsterdam.


Og pedalbåtturen er nok den beste opplevelsen jeg har hatt på veeeldig lenge, det var fantastisk! Sitte i en båt og kose seg med gode venner og god drikke, skåle med forbipasserende båter, velge om man skal til høyre eller venstre i et kanalkryss, se på husbåtene og de koselige restaurantene som ligger langs kanalene. Det var så bra!


Utenom båtturen var vi også innom et diamant sliperi. Det er ganske fascinerende å se hvordan steiner som i utgangspunktet ser ut som nesten helt vanlige steiner kan bli steiner med nydelig fargespill og hele 201 slipte flater, og alt er gjort for hånd!

Og så klart måtte vi innom Red-light district og titte. Det var en spesiell plass, men det er en plass man nesten må innom når man er i Amsterdam.

Jeg kan nå med trygghet si at en dag i Amsterdam er for lite, jeg vil tilbake!

Men fartingen er ikke ferdig enda for min del i morgen går turen videre til Ortnevik i Sogn. Venninna mi som jeg besøke i Nederland skal være med der. Også denne gangen også som vert, men dette blir noe helt annet enn Nederland, dette blir urnorskt!


2 kommentarer:

  1. Gorinchem og Amsterdam så skikkelig koselig ut..!!! Nederland har egentlig aldri stått på ønskelista over turistmål; men dit kunne jeg tenkt meg!! Ser veldig hyggelig ut med pedalbåt,vin og koselig selskap...! Ei langhelg i elvebåt hadde også vært kult...

    SvarSlett
  2. Takk for ei flott avsluttning på Nederlandsopphaldet mitt :)

    Silje

    SvarSlett