onsdag 9. april 2014

Stakkeband


Jeg har begynt på mitt andre stakkeband! Eller det er jo egentlig en god stund siden jeg begynte, men har tatt det fram igjen nå. 

Stakkeband er båndet som henger nederst på....stakken. Og en stakk er en kjole som kan se litt ut som en bunad, men den er ikke så "fin" som bunaden.
Båndet skal være ca. 280cm lang. Så det tar tid! Men blir utrolig flott! Mønsteret jeg broderer nå fant jeg på en gammel stakk i barndomshjemmet til kjæresten til mamma i Leveld. Jeg syntes det var så fint og ganske spesielt, så jeg spurte foreldrene hans om jeg kunne få bruke det! Og det syntes de var veldig stas om jeg ville! 

Enda er jeg er litt usikker på om jeg skal brodere bakstykket til stakken i "samme" mønsteret, eller om jeg skal lage et standard bakstykke med brokade. Jeg broderte bakstykke på den andre stakken jeg laget og vart veldig fornøyd med den, men det er mye arbeid når man må lage mønsteret og få det til å passe! Men kanskje jeg får ånden over meg til å lage det?

Resten av stakken, syingen og sånt, må jeg få mamma til å hjelpe meg med. Sying er ikke min sterkeste side. 
Her er noen bilder av den andre stakken jeg har laget.
Da har jeg vist noe litt annet enn strikking og håper at jeg kanskje har inspirert noen til enten å brodere eller til og med lage seg stakk. Det er alltid ekstra stas å bruke noe man har laget selv, som man er fornøyd med og som man får skryt for, så jeg anbefaler det til alle å prøve seg på noe sånt.

Ha en flott onsdag!4 kommentarer:

 1. Så utrolig imponerende! Nydelig håndarbeid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så utrolig koselig å få tilbakemeldinger fra deg.:D Setter så pris på det.

   Slett
 2. Utrolig flott mønster! Var veldig lurt å brette inn og brodere ned kantene. Det har jeg ikke tenkt på! Snart ferdig med et stakkeband med svart bakgrunn. Det er til en mørk blå stakk, så kommer nok til å lage en kontrastkant, og da kan jeg brodere kanten inn. Takk for inspirasjonen! :-)
  Mvh Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg er veldig fornøyd med det mønsteret selv. Er jo også litt morsomt at det er soppas gammelt og fra garden typen til mamma er fra.
   Ja, det med å brette kanten var det mamma som lærte meg. er veldig greit å gjøre det på den måten. Hvordan mønster er det du har da? Roser eller stjerner? Tror det blir veldig fint til blå stakk. Hvilken farge har du tenkt å ha på kontrastkanten da?
   Er så koselig å høre at jeg inspirerer noen, så tusen takk!

   Slett