tirsdag 8. juli 2014

Familie tur til Kongsberg

I helga var familien samlet på Kongsberg, de fleste fra Bestemor og nedover. Vi er ikke en kjempe stor familie, men en akkurat passe stor en for en slik tur.

Initiativet til turen kom fra kusina mi, som sendte ut en mail tidligere i vår:

Hei alle!
Jeg synes turen til røros var veldig  fin.
Lurte på om vi kunne dra til sølv gruvene på Kongsberg i år?
ElidaEmoji

Det var det jo klart at vi måtte prøve å få til det!

Og det er jeg jammen glad for at vi klarte også, for Sølvgruvene, Norsk Bergverksmuseum og Kongsberg kirke var virkelig verdt å besøke!

Det vi midlertidig ikke viste da vi valgte helg var at det samme helga var Kongsberg Jazzfestival! Og det vil si nesten INGEN plass og campe! Men en hadde plass, Max Camping! Når vi bestilte fikk vi ettertrykkelig beskjed om at det var enkel standard og små hytter, og det var det også. Men det var også et ganske stort partytelt som fungerte ypperlig for oss som samlingsplass. Og det brukte vi så og si hele tiden, det var jo tross alt bare oss og et par dansker som bodde der. Tross den enkle standarden storkoste vi oss (sett bort fra all knotten).Sølvgruvene og Sakkerhusene


Bergverksmuseet

Kongsberg kirke anno 1761


Det har vært en kjempe fin helg og jeg håper vi tar flere slike turer, 
er så koselig når vi klarer å samles alle sammen.1 kommentar:

 1. Ingrid:
  Kjempe fine bilder Guro!! Og det må det jo bli når det ble en kjempe fin tur!! Med kjempe trivelige folk!!
  Ble veldig imponert over kirka; med plass til 2400; og et gedigent orgel; Nordens største historiske orgel, 2høyder med galleri, og fantastiske lysekroner fra Nøstetangen; nesten 300 år gamle.
  Og Bergverks museet da!! Stein og sølv ble liksom mer imponerende. Takket være en flink guide.
  Tror nesten det blir en tur til til Kongsberg....:D!!
  Og takk til Elida som kom med forslaget og takk til mamm som betalte det meste!! Du er en tøff og kul mamm og bestemor, men/og neste år er det vi som betaler for deg!

  SvarSlett