fredag 5. september 2014

DIY sengegavl

Nå er det lengesiden jeg har vært på bloggen! Det har vært så utrolig mye som har skjedd så kunne sikkert skrivet et par tre innlegg med en gang! Men vi får begynne med sengegavlen jeg har laget.

Jeg har lenge ønsket meg en sengegavl, men synes at de man får kjøpt ferdig ofte er dyre eller så passer ikke fargene eller stoffene inn. Så jeg kom fram til at jeg må lage en, men fant liksom aldri en som virket enkel å lage, men som var stilig og dekorativ. Heldigvis dukket det opp en og her er hvordan jeg laget den.

Det du trenger er: En stiftemaskin med stifter
                             To gardiner eller ca. 4 meter stoff.
                             En sponplate (eller lignende) på 180 x 120 cmFør jeg begynte tok jeg å klippet av de tjukke kantene på gardinene, fordi jeg så for meg at de kunne bli veldig klumpete og stifte gjennom. Så la jeg den ene gardina utover golvet og la plata oppå. Jeg begynte med ene kortsiden, også den andre korte. Når jeg tok den andre korte siden passet jeg på å stramme stoffet godt opp sånn at det vart slett og fint på framsiden. Etter det er det bare å stifte vilt og hemningsløst rundt, få det til å sitte godt, men må fortsatt passe på at det blir stramt og fint.


Som dere kan se er det ikke alltid like enkelt å få jobbe i fred når man har en liten gutt som er gald i oppmerksomhet, men han er jo så god at han blir fort tilgitt.


Neste steg er å klippe opp den siste gardina opp i en lang remse, denne skal man surre rundt plata slik at den får et litt "røft" utseende. Jeg klippet den opp på langs, og klipper det slik at remsa ble ca.10 cm bred. Man klipper hele veien opp, men stopper ca 5-6cm fra kanten, så klipper man nedover igjen og stopper akkurat på samme måten, 5-6cm fra kanten.


Når man har klippet opp hele gardina tar man, som sagt,denne lange remsa og surrer litt hulter til bulter rundt plata. Det kan være smart når man surrer det rundt å stifte litt sånn at den legger seg pent og ikke drar seg oppover eller nedover. Når hele remsa er brukt opp stifter man det fast bak på plata.
Og tada gavlen er ferdig!

 Og her er resultatet, jeg er veldig fornøyd med det. 
Ha en strålende helg alle sammen, nyt dagene! 
Gjerne ute! Det har jeg tenkt å gjøre.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar