tirsdag 29. april 2014

Kjørepose i smart

Det er jo kanskje ikke så rart at de lurer på om jeg er litt verpesjuk de jeg jobber med, det er mye smått som blir laget her i gården, men vi får bare vente og se! Dette er iallefall en kjørepose fra heftet Sandnesgarn Klassikere 0-4år, men jeg har gjort en del forandringer på den i forhold "originalen", på den har de mønsteret oppe og det er ikke åpent i bunn. Grunnen til at jeg ville ha mønsteret nede var at da fikk jeg vist det mer fram siden det er litt annerledes, og åpningen i bunn ble til etter å ha hørt en del mødre si at: "Det er så kjekt når man ikke trenger å ta av alle klær for å få byttet bleie" og for litt lufting om det blir varmt. Da ble det enda et plagg med Marius inspirert mønster, men liker godt denne vrien med hjertene, jeg synes at det jeg passer godt til en liten. Og siden jeg (igjen) ikke vet om det er gutt eller jente som skal bruke den ville jeg ha farger som kunne gå til begge. 




Oppskrift: Sandnesgarn Klassikere 0-4år nr.10
                Marius kjørepose smart
                Str. 3mnd

Garn: Sandnesgarn Smart Superwash

Farger: 1002 Hvit 
            9626 Syrlig Grønn
            4611 Støva Syrin
            4622 Lys Lyng

Ekstra: Knapper ca.11


Håper denne falt i smak hos folk, og siden jeg likte mønsteret så godt kommer kanskje til å bruke det i en annen anledning om det passer seg sånn.

Ha en strålende uke!



fredag 25. april 2014

Påske på fjellet!

Påsken i år fikk jeg og Bror vært en hel uke hjemme på Ål. Personlig synes jeg ikke det er skikkelig påske hvis jeg ikke får vært på Ål. Og i år, som de fleste år (på Ål eller ei), fikk jeg kost meg masse i påska: Venninne kveld, hyttetur, god drikke, MASSE god mat, sol og ski. Familiehygge til tusen! Akkurat sånn som påsken skal være!

Tror ikke det er mer og si, legger heller til masse bilder.














Håper alle andre også har hatt en fin påske!
Og måtte dere få en kjempefin dag.



mandag 14. april 2014

Kosepledd til et lite nurk


Da er en da en UFO blitt ferdig, og dette har ligget halvferdig veldig lenge! Men endelig tok jeg meg i nakkeskinnet, fant fram heklenåla og fikk laget kanten rundt. Jeg laget bare en enkel kant rundt, men kunne nok blitt fint med en som var litt "mer" også.

Oppskrifta jeg brukte fant jeg på nett. Her er linken hvis noen har lyst til å prøve seg: Baby Snuggle Wrap
Den er på engelsk, men den var ikke vanskelig å følge.
Pleddet er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes. Det er strikket på pinne 3, ganske løst. Og resultatet vart veldig mjukt og godt!
Men selv om det var veldig mjukt og godt i alpakka, tror jeg nok ikke jeg kommer til å bruke det igjen om jeg skal lage flere pledd, lærte nemlig for noen dager siden at siden alpakkaen er hår så loer det lett, da er det lett for små barn få dette i øynene og det kan ligge der å irriterer uten at man se hva det er. Det er jo ikke bare på barn dette kan skje, men er litt lettere for oss voksne å gjøre noe med det eller uttrykke hva det er som er galt. Jeg har ikke hatt noen som helst erfaring med dette, men det er jo noe å kanskje tenke litt på.

Fargene er: 6511 Lys Blå
                  1001 Optisk Hvit



Da er enda et baby "plagg" ferdig, så får vi håpe at det kommer en liten en gang som kan få brukt for dette.

 Ha en strålende mandag!

onsdag 9. april 2014

Stakkeband


Jeg har begynt på mitt andre stakkeband! Eller det er jo egentlig en god stund siden jeg begynte, men har tatt det fram igjen nå. 

Stakkeband er båndet som henger nederst på....stakken. Og en stakk er en kjole som kan se litt ut som en bunad, men den er ikke så "fin" som bunaden.
Båndet skal være ca. 280cm lang. Så det tar tid! Men blir utrolig flott! Mønsteret jeg broderer nå fant jeg på en gammel stakk i barndomshjemmet til kjæresten til mamma i Leveld. Jeg syntes det var så fint og ganske spesielt, så jeg spurte foreldrene hans om jeg kunne få bruke det! Og det syntes de var veldig stas om jeg ville! 





Enda er jeg er litt usikker på om jeg skal brodere bakstykket til stakken i "samme" mønsteret, eller om jeg skal lage et standard bakstykke med brokade. Jeg broderte bakstykke på den andre stakken jeg laget og vart veldig fornøyd med den, men det er mye arbeid når man må lage mønsteret og få det til å passe! Men kanskje jeg får ånden over meg til å lage det?

Resten av stakken, syingen og sånt, må jeg få mamma til å hjelpe meg med. Sying er ikke min sterkeste side. 
Her er noen bilder av den andre stakken jeg har laget.




Da har jeg vist noe litt annet enn strikking og håper at jeg kanskje har inspirert noen til enten å brodere eller til og med lage seg stakk. Det er alltid ekstra stas å bruke noe man har laget selv, som man er fornøyd med og som man får skryt for, så jeg anbefaler det til alle å prøve seg på noe sånt.

Ha en flott onsdag!