søndag 27. juli 2014

Sommerkjole i Mandarin Petit

Det har ikke vært mange innlegg fra min side i det siste, men det betyr ikke at jeg ikke har drevet med håndarbeid! Jeg har bare ikke vært noe særlig inne så jeg har kunnet skrive om det.

I dag fikk jeg satt siste hånd på verket på en kjole jeg har drevet med en stund. Og det var hempene og knappene. Jeg har vært litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det på en god måte, og er fortsatt ikke helt sikker på at jeg er fornøyd med løsningen jeg har valgte. Jeg lurer på om jeg heller vil ha knyting enn knapper, men enn så lenge får det bli knapper.
Ellers er jeg veldig fornøyd med kjolen! Den er lett og god, og jeg ser for meg at den blir super å bruke på sommeren når det blir ei tulle som passer.




Oppskrift: Sandnes Mandarin petit 0-4
                Nr.4 Kjole
                Str. 2år

Garn: Sandnesgarn Mandarin Petit

Farger: 1002 Hvit
            8722 Lime (utgått)
            7518 (utgått)

Ekstra: Knapper 2 

Håper dere alle har en fin fin kveld!

tirsdag 8. juli 2014

Familie tur til Kongsberg

I helga var familien samlet på Kongsberg, de fleste fra Bestemor og nedover. Vi er ikke en kjempe stor familie, men en akkurat passe stor en for en slik tur.

Initiativet til turen kom fra kusina mi, som sendte ut en mail tidligere i vår:

Hei alle!
Jeg synes turen til røros var veldig  fin.
Lurte på om vi kunne dra til sølv gruvene på Kongsberg i år?
ElidaEmoji

Det var det jo klart at vi måtte prøve å få til det!

Og det er jeg jammen glad for at vi klarte også, for Sølvgruvene, Norsk Bergverksmuseum og Kongsberg kirke var virkelig verdt å besøke!

Det vi midlertidig ikke viste da vi valgte helg var at det samme helga var Kongsberg Jazzfestival! Og det vil si nesten INGEN plass og campe! Men en hadde plass, Max Camping! Når vi bestilte fikk vi ettertrykkelig beskjed om at det var enkel standard og små hytter, og det var det også. Men det var også et ganske stort partytelt som fungerte ypperlig for oss som samlingsplass. Og det brukte vi så og si hele tiden, det var jo tross alt bare oss og et par dansker som bodde der. Tross den enkle standarden storkoste vi oss (sett bort fra all knotten).



Sølvgruvene og Sakkerhusene






Bergverksmuseet





Kongsberg kirke anno 1761






Det har vært en kjempe fin helg og jeg håper vi tar flere slike turer, 
er så koselig når vi klarer å samles alle sammen.