søndag 28. september 2014

En Marius dress til verdens fineste lille frøken!

Endelig ferdig med enda en Marius dress! Men vet du, de er så morsomme å strikke! Det går overraskende fort, og de er enkle å strikke. Tror det kommer til å bli flere sånne dresser framover, kanskje ikke med Marius mønster, men finnes jo mange andre fine mønstre man kan bruke.

Denne gangen var det tantebarnet mitt som fikk, og ho passa så godt i den. Vi måtte gjøre noen modifikasjoner på dressen siden ho er så lang! Så den er strikket i Str.1 år, men med lengdene til Str.2år. Da var den passe lang + litt, sånn at ho har litt i å vokse i.




 Mønster: Sandnesgarn Klassikere 0-4år
              Marius dress i smart
              Str. 1år (med lengdene til str.2år)

Garn: Sandnesgarn Smart Superwash
Farger: 9626 Syrlig Grønn 
            4611 Støva Syrin (Finnes ikke lengre)
            4622 Lys Lyng

Ekstra: Knapper 6
            Band ca.1m

Også må jeg jo vise hvordan den vart på også, på verdens fineste lille frøken!


Ha en strålende søndag alle sammen!





fredag 5. september 2014

Ja, vi maler og vi maler, og det blir så fint og flott!


Det største prosjektet vi har hatt i sommer er å male huset. Jeg har lenge gått å lurt på om vi skal bytte farge, og i den seinere tid er det mange som har lurt på det samme når jeg har sagt at vi skal male. Men jeg var så usikker på hvilken farge jeg ville gå for, jeg ville ha lyst, men det er jo et HAV av lyse fargetoner!
Vi endte opp med tidløs på veggene og antikkgrå på vindskier og rundt vinduene.


Med oss til å hjelpe var dreamteamet pappa og Kari Venke. Og jeg tror at uten deres hjelp hadde vi ALDRI blitt ferdige. Det hadde iallefall tatt veldig mye lengre tid! Så tuuusen,tuuusen hjertelig takk!

Dag 1: 






Dag 2:






Dag 3:





Dag 4:




Og her er det ferdige resultatet:




Og igjen tuusen, tuuusen hjertelig takk til pappa og Kari Venke som hjalp oss!!





DIY sengegavl

Nå er det lengesiden jeg har vært på bloggen! Det har vært så utrolig mye som har skjedd så kunne sikkert skrivet et par tre innlegg med en gang! Men vi får begynne med sengegavlen jeg har laget.

Jeg har lenge ønsket meg en sengegavl, men synes at de man får kjøpt ferdig ofte er dyre eller så passer ikke fargene eller stoffene inn. Så jeg kom fram til at jeg må lage en, men fant liksom aldri en som virket enkel å lage, men som var stilig og dekorativ. Heldigvis dukket det opp en og her er hvordan jeg laget den.

Det du trenger er: En stiftemaskin med stifter
                             To gardiner eller ca. 4 meter stoff.
                             En sponplate (eller lignende) på 180 x 120 cm



Før jeg begynte tok jeg å klippet av de tjukke kantene på gardinene, fordi jeg så for meg at de kunne bli veldig klumpete og stifte gjennom. Så la jeg den ene gardina utover golvet og la plata oppå. Jeg begynte med ene kortsiden, også den andre korte. Når jeg tok den andre korte siden passet jeg på å stramme stoffet godt opp sånn at det vart slett og fint på framsiden. Etter det er det bare å stifte vilt og hemningsløst rundt, få det til å sitte godt, men må fortsatt passe på at det blir stramt og fint.


Som dere kan se er det ikke alltid like enkelt å få jobbe i fred når man har en liten gutt som er gald i oppmerksomhet, men han er jo så god at han blir fort tilgitt.


Neste steg er å klippe opp den siste gardina opp i en lang remse, denne skal man surre rundt plata slik at den får et litt "røft" utseende. Jeg klippet den opp på langs, og klipper det slik at remsa ble ca.10 cm bred. Man klipper hele veien opp, men stopper ca 5-6cm fra kanten, så klipper man nedover igjen og stopper akkurat på samme måten, 5-6cm fra kanten.


Når man har klippet opp hele gardina tar man, som sagt,denne lange remsa og surrer litt hulter til bulter rundt plata. Det kan være smart når man surrer det rundt å stifte litt sånn at den legger seg pent og ikke drar seg oppover eller nedover. Når hele remsa er brukt opp stifter man det fast bak på plata.
Og tada gavlen er ferdig!

 Og her er resultatet, jeg er veldig fornøyd med det. 




Ha en strålende helg alle sammen, nyt dagene! 
Gjerne ute! Det har jeg tenkt å gjøre.